Selecteer een pagina

Activiteiten

Iedere week is er van alles te doen in de Roobolkapel. Hieronder vind je de lijst:

Vieringen

Elke tweede en vierde zondag van de maand is er een viering in de Roobolkapel. De vieringen beginnen om 10.00 uur. We hebben goed begrijpelijke thema’s en de uitleg is interactief. Dat biedt de mogelijkheid om over een Bijbeltekst of een onderwerp die daaraan gekoppeld is door te praten. Na afloop is er altijd koffie en thee.
De Roobolkapel is onderdeel van de Protestante gemeente Zuilen.
Van harte welkom!

Inloopochtend

Op maandagochtend tussen 10.30 en 11.30 ben je welkom voor koffie of thee! Een gezellig moment om met elkaar de week te bespreken. Iedereen is welkom.

Luisterhuis

Voor een luisterend oor is Dick, de beheerder, op maandagen telefonisch bereikbaar (06-53 94 33 70).

Roobol Dinner

Elke woensdagavond kun je in de Roobolkapel gezellig komen eten. Van 18.00 tot 19.30 uur ben je van harte welkom! Wil je mee-eten? Geef je uiterlijk de maandag ervoor op bij Janneke (06-41 37 40 39).
Als het lastig is om te komen, vraag het eens aan een buurman/buurvrouw, kennis of een vriend/vriendin. Die kunnen je vaak wel helpen door een keer mee te gaan.

Stoeptegelproject

Op een creatieve en laagdrempelige manier willen wij verschillende mensen in de buurt met elkaar in contact brengen. Daarom zijn we een nieuwe activiteit gestart: het Stoeptegelproject! Het gaat niet om zomaar stoeptegels: in meerdere workshops maken mensen uit de wijk samen een mozaïeken stoeptegel.
Die worden vervolgens op verschillende plekken in de wijk gelegd. We hebben de ambitie om er een jaarlijks terugkerend iets van te maken. Zo geven we het (letterlijk) een blijvende plek in de wijk en fleuren we de wijk wat op, “Elke straat is een mozaiëken stoeptegel waard“! Wil je ook een keer meedoen? Mail naar info@roobolkapel.nl.

Ochtendgebed

Op de dinsdagen van 07.45 tot 8.00 uur komen we bij elkaar om met elkaar te bidden, zo aan het begin van de dag. Iedereen is welkom, loop gerust binnen.

Digitaal Café

Het digitaal café in de Roobolkapel is vrijdagmorgen geopend van 10.00 tot 12.30 uur. We werken met tijdslots (10:30 en 11:30) om geconcentreerd met je te kunnen werken aan je probleem of vraag.
Vragen over het gebruik van laptop of PC? Een oude trage computer een tweede leven geven? Veilig het internet op? Je bent welkom! Arien en Jeroen zijn aanwezig en kunnen hulp bieden. Je krijgt de gelegenheid om in alle rust te werken. We zijn ook aangesloten bij Buurtlinux, een initiatief dat hulp biedt als je met Linux wilt beginnen.

OPA

OPA staat voor Oud Papier Actie. Elke zaterdagochtend tussen 11.00 – 12.00 uur staan de mannen klaar om jouw oude kranten, tijdschriften, papier of oude boeken in ontvangst te nemen (a.u.b. geen karton).
De locatie is bij het schuurtje in de Koolhovenstraat – hoek Edisonstraat. Even de poort doorlopen en dan vind je het. Dit is voor ons een belangrijke bron van inkomsten. Als je dus oude kranten of papier hebt en ons wilt helpen, geef ze daar dan af. Bedankt!

Verhuur

Wil je de ruimte van de Roobolkapel eens huren? Dat kan! Gedurende een ochtend, middag of avond (tot uiterlijk 23.00 uur, i.v.m. onze buren. Geen sigaretten of alcohol, maar wel gezelligheid is het motto. De ruimte is ook geschikt als vergaderruimte (gebruik van de beamer en toegang tot internet is mogelijk).
15 á 20 personen is dan wel ‘de max’. Bel of mail Dick gerust (06-53 94 33 70).